El supermercat fantasma de les Corts, que s’havia d’ubicar al número 54 del passatge de Xile, finalment, no es farà realitat. L’empresa turca Getir ha anunciat que el local, al barri de Sant Ramon, finalment serà un espai de formació interna per al personal de la companyia.

Per tant, descarta ubicar-hi un supermercat fantasma o de lliurament ràpid amb missatgers. El projecte va generar alerta i preocupació entre els veïns. De fet, Getir ha renunciat a posar en marxa el local com a botiga després de les converses amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns de Sant Ramon.

A través d’un comunicat, la multinacional especialitzada en el lliurament ultraràpid de compra, ha assegurat que el local no tindrà activitat com a botiga: “Estarà obert per a l’ús privat de forma integrada amb l’horari habitual de la resta de negocis de la zona”.

Protesta en contra del supermercat

D’aquesta manera, es comprometen i asseguren que no suposarà cap interferència en aquesta zona amb prioritat per als vianants. Aquesta era una de les principals preocupacions dels veïns, perquè tenien por que el supermercat amb repartiment a domicili a través de repartidors provoqués un increment exponencial del trànsit.

Els veïns van recollir signatures en contra de l’obertura d’aquest possible supermercat fantasma. També han convocat una mobilització aquest dimarts a la tarda, que es manté per exigir una normativa que reguli aquestes activitats.

L’empresa Getir també s’ha mostrat partidària d’establir unes pautes generals per a aquest nou model de negoci.

Una multinacional de l’entrega ultraràpida de compra

Getir és la primera empresa de lliurament ultraràpid de compra a tot el mónL’empresa ha aterrat a Barcelona aquesta tardor i des del mes de setembre ja es poden fer comandes a través de la seva app.