Ja has localitzat les castanyeres de Barcelona aquest 2021? Saps on comprar castanyes i moniatos a prop de casa? Coincidint amb la tardor, ja fa dies que veiem (i olorem) les castanyes a Barcelona i, també, els moniatos. Les castanyeres han instal·lat les parades pels barris de la ciutat, però saps quantes n’hi ha? Quines s’estrenen?

Barcelona ha recuperat aquesta tradició perquè no tenia tantes castanyeres des de fa més de 20 anys. De moment, l’Ajuntament de Barcelona ha tramitat 46 llicències de parades de castanyes, 10 més l’any passat.

En aquest mapa del 2021 trobaràs on comprar castanyes i moniatos a Barcelona, una informació que anirem actualitzant a mesura que es vagin incorporant més parades en les pròximes setmanes. La llicència per vendre castanyes a la via pública es concedeix d’octubre fins al mes de març.

Parades de castanyes i moniatos, en 21 anys

El nombre de parades de castanyes i moniatos a Barcelona va anar de baixa des del 2001 i fins al 2017. La tendència es va trencar fa quatre anys, quan les llicències atorgades van començar a augmentar. De fet, la tardor d’aquest 2021 ha superat les 41 parades que hi havia fa 21 anys, al 2000. Segons fonts municipals, el nombre de parades al carrer pot augmentar més perquè encara hi ha temps per demanar permisos.

Sant Martí, el districte amb més castanyeres

De moment, a Horta-Guinardó no hi ha cap castanyera però, habitualment, s’hi posa una al carrer de Tajo, al barri d’Horta. Sant Martí torna a ser el districte amb més parades i, fins i tot, les ha duplicades de llarg. L’any passat s’hi van tramitar vuit llicències i aquesta tardor ja hi ha 18 permisos concedits. Fent el recompte per barris, actualment n’hi ha 28 amb parada i 45 sense.