Coincidint amb l’arribada de la tardor, les parades de castanyes i moniatos a Barcelona han tornat a omplir els carrers. L’Ajuntament ha tramitat 36 llicències, sis més que l’any passat. Amb aquestes xifres, la ciutat recupera el nombre de parades que tenia el 2006.

Entre les novetats d’aquest tardor destaquen Sant Martí, amb quatre castanyeres més, i Nou Barris, on les parades s’han duplicat i han passat de dues a quatre. També s’han produït canvis als carrers de Ciutat Vella. Les parades de ronda de Sant Antoni, 78 i Doctor Aiguader, 3 no han repetit llicència. Però, en canvi, hi ha una nova castanyera al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta.

En aquest mapa interactiu trobaràs on pots comprar castanyes i moniatos a Barcelona. Les llicències són vàlides des del mes d’octubre fins al mes de març. Per això, anirem actualitzant el mapa amb les parades que es vagin incorporant en les pròximes setmanes.

Evolució de parades de castanyes i moniatos

Des del 2000, el nombre de parades de castanyes i moniatos ha anat a la baixa. Tot i aquesta tendència general, l’any passat el nombre de llicències atorgades va marcar un repunt, passant de les 25 del 2017 a les 30 parades que van vendre castanyes i moniatos durant la tardor i l’hivern del 2018.

La xifra de llicències atorgades a 21 de novembre del 2019, confirma l’increment de l’any passat. El 2005 i el 2006 també hi va haver 36 parades de castanyes i moniatos a Barcelona. Tot i això, la ciutat encara no assoleix el pic del 2009 amb 41 parades, les mateixes que hi van haver durant el 2000 i 2001.

Ciutat Vella i Sant Martí, els districtes amb més parades de castanyes

Cada districte de la ciutat té, com a mínim, una parada on comprar castanyes i moniatos. Però a Ciutat Vella i Sant Martí és on n’hi ha més, sis en concret en cada districte. En canvi, a Horta-Guinardó hi ha una única parada, al barri d’Horta. Fent el recompte per barris, actualment n’hi ha 27 amb parada i 46, sense.