Coincidint amb l’arribada de la tardor, arriben les castanyes a Barcelona (i també els moniatos!). Les castanyeres ja han instal·lat les parades a la ciutat, però saps quantes n’hi ha i on són? L’Ajuntament de Barcelona ja ha tramitat 36 llicències de parades de castanyes aquest 2020, les mateixes que l’any passat. Entre les novetats d’aquest tardor destaquen dues castanyeres noves a Sant Martí, que ja en té 8. La resta de parades confirmades ja ho havien fet altres anys.

En aquest mapa interactiu trobaràs on pots comprar castanyes i moniatos a Barcelona i també pots consultar fins quan estarà oberta cada parada. Una informació que anirem actualitzant a mesura que es vagin incorporant més parades en les pròximes setmanes.

Les parades de castanyes i moniatos, del 2000 al 2020

Des del 2000, el nombre de parades de castanyes i moniatos ha anat a la baixa. Tot i aquesta tendència general, fa dos anys el nombre de llicències atorgades va marcar un repunt, passant de les 25 del 2017 a les 30 parades que van vendre castanyes i moniatos durant la tardor i l’hivern del 2018.

La xifra de llicències atorgades el 2019 i el 2020, confirmen l’increment de fa dos anys. El 2005 i el 2006 també hi va haver 36 parades de castanyes i moniatos a Barcelona. Tot i això, la ciutat encara no assoleix el pic del 2009 amb 41 parades, les mateixes que hi van haver durant el 2000 i 2001.

Sant Martí, el districte amb més castanyeres

Els 10 districtes de la ciutat tenen, com a mínim, una parada de castanyes i moniatos amb les dades actualitzades a 5 de novembre. Horta-Guinardó és el districte que té menys castanyeres, una parada al carrer del Tajo. A l’altre cantó, hi ha Sant Martí, on s’han tramitat 8 llicències. El segueixen Ciutat Vella (sis parades), l’Eixample (quatre parades) i Sarrià – Sant Gervasi (quatre parades). Fent el recompte per barris, actualment n’hi ha 26 amb parada i 47, sense.