En alguns pàrquings de Barcelona encara costa recuperar les xifres de la pandèmia, però els que estan situats en zones d’oficines o al centre, ja han notat un augment considerable de sol·licituds de lloguer de places pàrquing. De fet, alguns aparcaments tenen llistes d’espera i d’altres no poden assumir l’allau de sol·licituds.

Al darrere hi ha els mateixos motius que han fet augmentar l’ús del cotxe i, de retruc, les retencions als accessos de Barcelona: La fi dels peatges, la tornada a la presencialitat de molts treballadors i el fet que molts usuaris encara no hagin tornat a utilitzar el transport públic per raons sanitàries. A més, cada vegada es fa més difícil trobar aparcament gratuït al carrer.

Aparcar al 22@, missió impossible

Ens fixem en el cas d’una treballadora del districte tecnològic de la ciutat. L’Ester es traslladava des de casa seva, a Rubí, fins a Barcelona en transport públic, però va canviar de centre de treball i ara el cotxe és la millor opció que té. O no. Trobar una plaça d’aparcament assequible s’està convertint en tota una missió impossible. Ara es veu obligada a pagar 120 € per aparcar, per unes hores a la setmana, en un pàrquing d’un hotel. Segons l’Ester, ara es troba en llista d’espera per mirar de llogar una plaça municipal. Fins que no es posin en contacte amb ella espera poder trobar un pàrquing privat, de lluny la millor opció, en una comunitat de veïns, que li podria costar entre els 70 i els 80 €.

Els pàrquings del centre, desbordats

Els pàrquings que es troben al centre o ben ubicats dins de la ciutat comencen a tenir problemes per fer front a la demanda. Ens ho comenta el propietari del pàrquing del carrer de Londres, Roger Ferrer.

Segons Ferrer, les xifres de rotació de places són molt semblants a les d’abans de la pandèmia. Ara mateix, en un sol dia, registren un moviment de 270 cotxes i abans de la pandèmia en tenien uns 300 al dia.

Pel que fa a la sol·licitud de places de lloguer, el director d’aquest pàrquing assegura que no dona l’abast. En un sol dia pot rebre fins a set trucades per interessar-se per una plaça d’aparcament.

Els propietaris d’aparcament parlen de diferents causes per trobar una explicació a aquesta febre.