Les obres en un local del passatge de Xile tancat des de feia anys van encuriosir els veïns fa algunes setmanes. Però la curiositat s’ha transformat en alerta quan han sabut que el negoci que es podria estar coent és un supermercat d’entrega ràpida a domicili amb “riders” com a repartidors.

Els veïns d’aquest passatge tranquil del barri de la Maternitat i Sant Ramon han descobert que darrere les obres del local hi ha la multinacional turca Getir, especialitzada en l’entrega ultraràpida de productes d’alimentació, que funciona a través de venda electrònica

És un súper fantasma perquè no pots accedir al local. Les comandes es fan per aplicació i tenen 10 minuts per entregar-la
Jordi Gràcia, veí del passatge de Xile

Els veïns calculen, per les dimensions del local, que el supermercat podria arribar a acollir entre 700 i un miler de comandes al dia.

Això és el que més els amoïna, ja que Getir fa el repartiment a domicili amb la col·laboració de “riders” i això es podria traduir en un increment exponencial del trànsit en un passatge de prioritat per al vianant on, a més, hi ha dues escoles bressol. “L’Ajuntament s’està gastant molts diners a pacificar entorns escolar im¡, aquí, en un espai que ja està pacificat, estan permetent que hi hagi un increment desmesurat del trànsit”, han explicat els veïns a betevé.

Un gegant de l’entrega ultraràpida de compra

Getir és la primera empresa d’entrega ultraràpida de compra a escala mundial, i segons ha sabut betevé, té previst aterrar a Espanya en els propers dies. La multinacional no ha volgut confirmar quina activitat econòmica desenvoluparà en el local que està reformant al passatge de Xile, però el districte de les Corts sí que confirma que ha inspeccionat els treballs i que l’empresa està complint amb les condicions de l’assabentat d’obres.

Això sí, en el moment en què l’empresa sol·liciti la llicència d’activitat, haurà de confirmar quin serà el negoci que hi establirà i si estarà obert al públic. Llavors, el districte de les Corts assegura que estudiarà l’impacte que el negoci pugui ocasionar en la mobilitat.

Els veïns, però, s’han avançat als esdeveniments i ja han recollit unes 500 signatures en contra de l’obertura d’aquest possible supermercat fantasma. Actualment a Barcelona ja hi ha diversos negocis similars al que podria estar planejant Getir. Un exemple són els sis supermercats virtuals que Glovo ja té en marxa a la ciutat.