El Gremi de Restauració de Barcelona considera insuficient la proposta que el Departament d’Empresa, amb Ramon Tremosa (JxC) al capdavant, ha fet arribar a Salut per reobrir bars i restaurants progressivament. El pla inclou tornar a omplir les terrasses al migdia, entre les 13 i les 16 h, al 50 % de la capacitat. El Gremi creu que es tracta d’una iniciativa “de fireta” i nega que s’hagi consensuat amb el sector.

El Gremi insisteix que l’única proposta que té el seu aval és l’anomenat pacte del Majestic, que va presentar aquest dimarts. L’acord del sector demana obrir bars i restaurants a partir d’aquest divendres, 13 de novembre, amb algunes limitacions: interiors al 50 %, horari d’obertura fins a les 23 h i recomanació de posar-se la mascareta entre plat i plat. El pacte inclou omplir les terrasses al 100 %.

Una vegada més, el Gremi de Restauració de Barcelona insta la Generalitat a aixecar el tancament del sector i permetre la represa de l’activitat i, si s’escau, a través “d’un pla de desescalada”.

Un pla “desencertat” per als comerciants

La Fundació Barcelona Comerç també s’ha pronunciat sobre la proposta de reobertura. Considera que el pla és “desencertat i està molt allunyat de les condicions viables” perquè qualsevol establiment reprengui l’activitat. A través d’un comunicat, l’agrupació d’eixos comercials ha demanat que s’acordi prèviament qualsevol pla amb els establiments “donat l’important impacte que les mesures tenen al sector“.

A més, asseguren que algunes propostes els han sorprès. Com ara el permís de reobertura dels centres d’estètica amb cita prèvia i amb limitació d’una persona per cada prestador de servei. Afirmen que els establiments ja aplicaven de forma preventiva aquestes restriccions.

Com han  fet els restauradors, els comerciants demanen a la Generalitat que permeti la reobertura de tots els comerços i es mostren convençuts de la responsabilitat de cadascun d’ells.