A banda del tancament de bars i restaurants, amb les noves restriccions per frenar el coronavirus també hauran d’abaixar la persiana els establiments dedicats a serveis en què hi ha contacte físic, sempre que no sigui per prescripció mèdica. És el cas dels centres d’estètica.

Lídia Sánchez, propietària d’un centre que porta el seu nom, es mostra preocupada perquè de seguida que s’ha sabut la notícia alguns clients ja li han trucat per cancel·lar les visites programades. “Tornar a tancar em genera ansietat”, assegura. Explica que, de moment, intentarà pactar amb el personal algunes mesures per no haver de tramitar l’ERTO, però assegura que si la situació s’allarga no li quedarà més remei que fer-ho.

Els gimnasos i centres esportius, en canvi, creuen que les noves mesures de limitació de l’aforament al 50 % i obligació de cita prèvia tindran poc impacte ja que en molts centres ja les estaven aplicant. Les competicions esportives, però, sí que s’han cancel·lat.

En general, la sensació és de preocupació entre tots aquells que tenen un establiment de cara al públic, no només per la reducció de l’aforament al 30 % sinó també per les conseqüències del tancament de la restauració, ja que per a molts establiments també són una font de negoci. A més, temen que les restriccions es puguin allargar en el temps i que, en general, la reducció de la mobilitat i la crisi econòmica facin baixar les vendes.