Centre comercial de l'Illa Diagonal tancat

Aquests 9 i 10 de gener hauria de ser el primer cap de setmana de la temporada oficial de rebaixes d’hivern. Tot i que alguns comerços ja havien començat a fer descomptes, l’inici més tradicional per fer-ho és passat Reis, el 7 de gener. No obstant això, els centres comercials i les botigues no essencials romandran tancades en compliment de les noves mesures dictades per la Generalitat per reduir el nombre de contagis de coronavirus.

Les restriccions prohibeixen tota activitat comercial durant els caps de setmana, tret del comerç considerat essencial, i que es mantindran, en principi, 10 dies, fins al 17 de gener.

Tancats en dates comercials

Les restriccions suposen el tancament de totes les botigues en unes dates tradicionalment molt comercials. De fet, abans de l’entrada en vigor de les noves mesures, la Generalitat havia assenyalat aquest diumenge, 10 de gener, com un dels festius del 2021 en què els comerços podien obrir.

Per això, les compres o el retorn dels regals de Nadal s’hauran de fer de dilluns a divendres i en botigues de superfície igual o inferior a 400 metres quadrats. Els centres comercials i les botigues més grans hauran de romandre tancades, malgrat que limitin l’espai reservat a la venda. I els caps de setmana, estaran tancades totes les botigues excepte les essencials.