El comerç és un dels grans damnificats per les noves restriccions que han entrat en vigor per fer front a l’augment de casos de coronavirus, com a mínim, fins a l 17 de gener. Des de l’Associació Espanyola de Centres Comercials lamenten el tancament de centres comercials i qualifiquen la decisió de “discriminatòria i desproporcionada”.

El portaveu de l’associació a Catalunya, Víctor García, afirma que els centres comercials i les grans botigues no entenen les diferències que s’han fet amb altres models comercials. Les botigues de menys de 400 metres quadrats poden obrir de dilluns a divendres.

El tancament arriba just a l’inici oficial de la campanya de rebaixes. García explica que, després de perdre la meitat de la campanya de Nadal, ara començaven un altre cop a treballar amb certa normalitat i aquesta parada és molt perjudicial per als negocis.

El tancament no només afecta l’àmbit econòmic, sinó també organitzativament pel que fa a la gestió de les botigues, l’estoc i la viabilitat del negoci.”
Víctor García, portaveu de l’Associació Espanyola de Centres Comercials a Catalunya

En aquest sentit, esperen que les noves mesures finalitzin el 17 de gener, com s’ha plantejat: “Encara que sigui amb restriccions esperem poder obrir en 10 dies amb normalitat o, com a mínim, amb la mateixa normalitat que ho fan altres formats comercials”, diu el portaveu català.

S’allargarà el termini de devolució

Un dels interrogants per a molts consumidors és com els pot afectar aquest tancament si han de tornar o bescanviar un regal de Reis o qualsevol altre producte. En aquest sentit, García ha explicat que s’haurà de fer com al mes de març passat, durant el confinament, i allargar el termini de devolució.