La mobilització veïnal no ha pogut impedir el desnonament de la Luisa, de 52 anys i amb problemes de salut. La família reclamava que es pogués quedar a l’habitatge durant dos mesos més, però finalment no ha estat possible. Aquest dimarts al matí la comitiva judicial, acompanyada dels Mossos d’Esquadra, ha fet efectiu el desallotjament del domicili on vivia fins ara, als baixos del número 33 del carrer del Pou, a la Prosperitat.

Aquest ha estat el tercer intent de desnonament, després que els dos primers es van aturar per l’estat de salut de Luisa, que és diabètica i va en cadira de rodes. De moment, s’instal·larà en una pensió i els Serveis Socials han aconseguit que un familiar pugui anar-hi per passar la nit amb ella.

Pressió veïnal per evitar el desnonament

Des de primera hora del matí, una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes de l’habitatge per donar-li suport i intentar impedir, de nou, el desnonament. Finalment, però, la Luisa ha sortit voluntàriament de l’immoble per evitar enfrontaments amb la policia, que havia desplegat unitats de la Brigada Mòbil.

10 anys ocupant el pis

La Luisa ocupava els baixos des de feia 10 anys. Segons ha explicat la germana de l’afectada, l’Asunción, fins ara era propietat d’un banc, però l’entitat el va vendre a un particular, que és qui ha iniciat el procés judicial per fer-ne fora la Luisa. El primer intent de desnonament es va fer al desembre i, el segon, fa només unes setmanes.

Segons la família, la Luisa va decidir ocupar aquest immoble després de la mort del seu marit, quan no va poder fer front a les despeses de l’habitatge on vivien. Actualment vivia sola però amb el suport de les seves germanes i nebots, que asseguren que hi anaven cada dia per tenir-ne cura.