Els venedors de la Fira de Reis de la Gran Via asseguren que, aquest any, les vendes “són fluixes”. Calculen que han venut menys de la meitat que l’any passat i esperen que en els últimes dies abans de Reis el negoci millori.

Estem a un 50 % o potser una mica menys d’ingressos que l’any passat” explica Manel Chico, un dels paradistes. Ho corrobora un altre venedor, Juan Antonio Reina, que considera que, “fins ara, no s’han cobert encara les despeses.”

Una fira amb mesures de seguretat

Aquest dissabte, la fira ha registrat força activitat. Molts visitants s’hi han passejat i, en alguns moments, s’hi han produït petites aglomeracions. La fira, però, compta amb mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus i els mateixos venedors intenten que els clients no s’acumuli en cap parada. Els clients ho agrafeixen: “jo crec que es pot passejar, hi ha moltes mesures, un carril d’anada i un altre de tornada” diu una visitant, “ho trobo correcte.”

Les mesures sanitàries anticovid han marcat, aquest any, la fira. Hi ha la meitat de parades, agents cívics per evitar aglomeracions i una mesura que ha aixecat certa polèmica: no es pot menjar xurros per evitar que els visitants es treguin la mascareta.

La Fira de Reis de la Gran Via va obrir el passat 18 de desembre i estarà en marxa fins a la matinada del 6 de gener.