El comerç encara aquest cap de setmana la recta final de la campanya de Nadal. A tres dies per la celebració dels Reis, els eixos comercials tenen força activitat i algunes botigues ja han iniciat les rebaixes d’hivern. Fa uns anys que la liberalització de la temporada de rebaixes provoca un inici esglaonat del període de descomptes. La majoria de grans cadenes ja han penjat el cartell de rebaixes, mentre que altres eixos de barri -com el de Sant Andreu- s’esperen a fer-ho en una data més tradicional: 7 de gener.

“Si Reis i les rebaixes van bé, salvarem empreses”

Les rebaixes seran el final d’una campanya de Nadal atípica, marcada per la crisi del coronavirus. Molts botiguers tenen les esperances posades en el primer trimestre de l’any. “Si tenim uns Reis acceptables i les rebaixes més o menys funcionen, salvarem empreses” diu Pròsper Puig, vicepresident de Barcelona Oberta.

Altres botiguers afirmen que, arran de la pandèmia, les vendes s’estan recuperant a nivells anteriors a la crisi. “Després de més de 10 o 12 anys a la baixa, ara estem recuperant el que faríem fa cinc o sis anys, al 2015” assegura Ramón Perelló. De fet, la crisi del coronavirus ha fet créixer l’interès pel producte local i el comerç de barri.

Rebaixes esglaonades

Aquest dissabte, a l’eix comercial de Sant Andreu oficialment encara no han començat les rebaixes, però alguna botiga ja ha començat a fer petits descomptes en alguns articles.

Cua a l’entrada d’una botiga de Portal de l’Àngel on han començat les rebaixes

On sí que hi llueixen més cartells de rebaixes és al centre de la ciutat i a l’eix comercial Creu Coberta a Sants, on la iniciativa Obrim carrers els està afavorint. “La gent té la necessitat de sortir al carrer i aquesta mesura ens ha afavorit”, ha dit el president de l’associació comerciants Creu Coberta, Lluís Llanas.