El Palau de la Música ha donat la benvinguda al 2021 amb el Concert de Cap d’Any. L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del director Andrés Salado, ha estat l’encarregada d’encetar el nou any amb el ja tradicional concert que es fa durant aquestes dates. S’ha fet en dues sessions de 80 minuts cadascuna. La primera, divendres 1, amb un aforament que ha rondat les 800-900 persones. La segona, dissabte 2, al màxim del seu aforament permès: 1.000 persones, la meitat de la seva capacitat total. Tot seguint les mesures de seguretat sanitàries corresponents per prevenir contagis de coronavirus. Els músics se sotmeten a proves PCR abans de cada concert i només es treuen la mascareta aquells que toquen instruments de vent.

El programa està pensat com una espècie de “ressurrecció en l’època que estem vivint“, explica el director de l’orquestra, Andrés Salado. Comença amb peces “més fosques” i acaba amb un “ascens cap a l’alegria” amb les peces dels Strauss. Els valsos i les polques tampoc no hi falten.

La forza del destino obre el concert

El concert obre amb la famosa peça La forza del destino de Guiseppe Verdi (1813-1901) que va escriure aquesta òpera per a la Scala de Milà el 1869. En aquesta peça, en segueixen fins a 10 més de cinc autors diferents:

A. DVORÁK: Dansa eslava núm. 2, en Mi m, Op.72
F. VON SUPPÉ: La bella Galatea (obertura) | Cavalleria Lleugera (obertura)
JOHANN STRAUSS I JOSEF STRAUSS: Pizzicato polka
JOHANN STRAUSS: Pizzicato polka (arr. B. Castillejo) | Tik-Tak polka, Op.365 | Champagne polka, Op.211 | Tritsch-Tratsch polka, Op.214 | Vals de l’Emperador, Op.437 | Al bell Danubi blau, Op.314