La Fira de Reis de la Gran Via ja està en marxa i aquest dissabte s’hi han apropat els primers curiosos. La tradicional fira s’ha vist obligada a fer modificacions per adaptar-se a la pandèmia: un dels canvis, el més visible, és que està prohibit menjar xurros mentre es passeja.

La normativa anticovid prohibeix menjar i beure en espais públics, però, si compres xurros, te’ls pots menjar? Aquesta és la pregunta que tothom es feia aquest dissabte a la fira. Per tal d’evitar-ho, l’organització va anunciar que habilitaria espais amplis al costat de les xurreries. Ara bé, aquests primers dies, la majoria d’usuaris no tenen clar què han de fer. A banda i banda de les xurreries hi ha uns espais lliures, però enlloc està senyalitzat que aquests siguin llocs habilitats per menjar xurros.

La majoria d’usuaris opta per seure en alguns dels bancs de la Gran Via i menjar-se allà els xurros o patates fregides que han comprat. Però això en principi no es pot fer, els agents de seguretat vetllen perquè així sigui, i alguns han alertat a la gent que estava incomplint la normativa.

Cintes per separar els compradors i passejants

Una de les altres mesures que s’han dut a terme és la instal·lació de cintes per garantir la distància de seguretat entre els compradors que passin per les parades i les persones que passegen. Al llarg del recorregut hi ha agents cívics que recorden les recomanacions sanitàries i que és obligatori dur la mascareta posada. Els laterals de la Gran Via continuaran tallats al trànsit per guanyar espai i evitar-hi aglomeracions.

La meitat de parades

Enguany hi ha menys parades: un total de 157 enfront de les 243 de l’any passat. Molts firaires s’hi han repensat per la incertesa de si es podria fer la fira, així com la manca d’ingressos a causa de la pandèmia. Tot plegat fa que hi hagi molta menys gent voltant aquests dies per la fira.