El Gremi de Restauració denuncia “manca de diàleg de la Generalitat” amb el sector, molt afectat per les restriccions anticovid. Ho ha fet amb un vídeo satíric difós a través de les xarxes socials. Argumenten que tot i les darreres mesures, que “limiten el dia a dia de la restauració, el govern no es mostra actiu a entaular comunicació amb el sector. Subratllen que l’última reunió amb el govern català es va produir el 12 de novembre.

Una conversa de whatsapp entre govern i restauradors

En el vídeo, apareix una conversa fictícia en un grup de whatsapp entre alguns dels consellers de la Generalitat -com Pere Aragonès, Meritxell Budó o Alba Vergés- i els restauradors. En el diàleg, els responsables de bars i restaurants posen en qüestió les declaracions públiques dels polítics i els diuen allò que els voldrien transmetre.

Si cadascun dels restauradors pogués explicar al govern quin és el seu estat d’ànim, la conversa seria molt similar”
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració

Els restauradors es mostren frustrats i cansats per ser “les principals víctimes dels passos enrere” i les restriccions. Afegeixen que la Generalitat no pot seguir “obviant un sector que, des de fa mesos, ve molt tocat per les restriccions”.