Discoteca

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) considera que la mesura del govern de suspendre l’obertura al públic de totes les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles a tot Catalunya és “arbitrària” i “confusa”. Fernando Martínez, el seu secretari general, ha afirmat aquest dissabte que la resolució de la Generalitat no ha rebut cap ratificació judicial i que en aquest sentit és una normativa “vulneradora del dret fonamental d’empresa recollit a la Constitució”. Per tot plegat, Martínez ha advertit que “aniran als tribunals” perquè se’ls restableixin els seus drets”.

També des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) s’han mostrat molt crítics que bars, restaurants, terrasses i bars musicals hagin de tancar a la mitjanit com a molt tard. “És absolutament desproporcionat“, considera l’entitat i, per aquest motiu, impugnaran la decisió davant els Tribunals i reclamaran responsabilitat patrimonial.

Només el 30 % del sector podrà reobrir

Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, ha afirmat aquest dissabte que únicament el 30 % del sector podrà obrir al setembre perquè és l’únic que podrà “assumir la motxilla de deutes”. Boadas creu que la mesura és un cop baix per al sector i que s’ha adoptat sense cap diàleg i cap tipus de compensació per a les empreses afectades. “La Generalitat aboca milers de famílies a la ruïna de manera innecessària i sense pietat“, ha dit l’entitat en un comunicat. FECASARM alerta d’un possible increment dels “botellones” i les festes particulars amb les noves restriccions perquè, diu, els joves ja no tindran on consumir beguda.

Falta de rebrots a l’oci nocturn

La patronal d’oci nocturn s’ha mostrat “sorpresa” amb la decisió anunciada pel Departament de Salut perquè considera que tots aquests establiments compleixen les mesures d’higiene i de seguretat necessàries. A Barcelona, ja fa gairebé una setmana que les discoteques hi romanen tancades per l’increment dels contagis, una obligació que des d’aquest cap de setmana s’estén a tot Catalunya. Segons Fernando Martínez, secretari general de la FECALON, els rebrots s’han produït a residències i a escorxadors i “a ningú se li acudeix tancar aquestes activitats”. 

El sector defensa que, en els darrers mesos, han proposat alternatives per evitar restriccions, com per exemple una aplicació que permet traçar les persones que han assistit, per exemple, a un bar musical. Així, en cas de detectar un positiu, es pot contactar amb les persones amb rapidesa. “Finalment, no ha servit per a res”, lamenta FECASARM.