La FECASARM s’ha mostrat contrària a la possibilitat que es redueixi l’horari de la restauració fins a les 23 h i, en l’oci nocturn, fins a les 1h. La mesura es debat en la Comissió de Salut Pública aquest dimarts, després de l’augment de contagis a l’estat. El sector considera que seria contraproduent just a les portes de les festes nadalenques. Consideren que si finalment s’aprova la mesura “seria empènyer la gent de nou a l’àmbit il·legal i descontrolat, amb el consegüent augment de contagis”.

La FECASARM exigeix a la Generalitat l’aprovació urgent d’una escala de nivells d’alerta que diferenciï geogràficament en funció de la incidència de la pandèmia. D’aquesta manera, els locals de restauració i d’oci nocturn podran saber sota quines condicions han de treballar i quines obligacions tenen en cada moment, segons l’evolució de les dades i la zona geogràfica en la que es trobin. Això, diuen els aportarà seguretat jurídica i previsió.

Partidaris del certificat de la covid “per evitar mesures més dràstiques”

L’entitat reclama que el certificat de la covid s’exigeixi també per accedir a les activitats de restauració, com aquest dimarts ha plantejat el govern. D’aquesta manera, vol evitar mesures més dràstiques, sobretot tenint en compte que els empresaris ja estan començant a vendre entrades per a la nit de Cap d’Any i a fer reserves de sopars d’empresa.