restaiurant Barceloneta
Foto: ACN

(ACN) La Comissió de Salut Pública –en què hi ha representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat- estudia elevar els llindars de risc de contagi de la covid-19, i tancar la restauració a les 23 h i, l’oci nocturn, a la 1 h. Segons publica ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts del Ministeri de Sanitat, la comissió té sobre la taula un document que proposa augmentar els llindars dels nivells de risc actuals per assolir més control de la covid.

Si s’aprova el document, l’Estat se situaria ara en un nivell de risc mitjà, amb entre 100 i 300 casos per cada 100.000 habitants. En aquest cas, es proposa tancar bars i restaurants a les 23 h i les discoteques, a la 1 h.

Les comunitats poden aplicar aquestes recomanacions o no

Segons han explicat les mateixes fonts, la proposta l’han elaborada tècnics de la Comissió de Salut Pública atès que algunes comunitats han demanat algunes restriccions en aquesta línia. En tot cas, matisen, el document d’actuacions de resposta coordinada és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar als seus territoris o no fer-ho. Justament a Catalunya, el govern de la Generalitat té sobre la taula ampliar l’ús del passaport de la covid, abans de tornar a aplicar restriccions horàries o d’aforament a sectors com la restauració i la cultura.

D’acord amb la informació que publica ‘La Vanguardia’, la revisió a l’alça dels llindars dels indicadors d’incidència de la malaltia estan justificats per la situació epidemiològica actual, amb un descens de la proporció de casos greus i els alts índex de vacunació. Els tècnics plantegen elevar el risc baix de 50 a 100 casos per cada 100.000 habitants, el risc mitjà de 100 a 300, el risc alt de 300 a 500 i el risc extrem a més de 500 casos.