El sector del turisme s’ha manifestat aquest diumenge al passeig de Gràcia de Barcelona per denunciar la situació de precarietat que viu el sector arran de la pandèmia pel coronavirus. La mobilització ha congregat un miler de persones entre professionals de l’hostaleria, les agències de viatges, les aerolínies i els autocars, entre d’altres. Ha estat una concentració estàtica amb trams delimitats per mantenir les distàncies de seguretat. Durant dues hores el passeig de Gràcia ha estat tallat al trànsit des de la Diagonal fins al carrer d’Aragó.

El Col·legi Oficial de Professionals del Sector Turístic a Catalunya assegura que les ajudes directes que han rebut no són suficients i reclama una compensació que permeti sobreviure a pimes i autònoms.

Els organitzadors de la protesta asseguren que gairebé la meitat dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que hi ha actualment pertanyen a treballadors del món del turisme. Segons l’associació Exceltur, les pèrdues registrades han estat superiors al 70 % d’ingressos. Per aquest motiu, reclamen a les administracions que els escoltin i elaborin una estratègia per ajudar que les empreses i els llocs de treball d’un sector “estructural en l’economia del territori” es recuperin; una recuperació que veuen llunyana, ja que encara no s’ha reactivat el turisme de fires i congressos.