cotxe autoescola

Els examinadors de trànsit han cobrat aquest dijous els 250 € mensuals de complement salarial que el Govern espanyol els devia d’aquest 2018, fet que els va portar fa uns dies a convocar aturades. Tal com van acordar l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) amb Hisenda i amb la Direcció General de Trànsit (DGT), aquests diners els han cobrat com un plus de productivitat, amb el compromís que el 2019 se’ls inclogui com a complement salarial dins de la nòmina.

La secretària d’Administració General de l’Estat de la UGT Catalunya i examinadora de Trànsit, Sílvia Faja, valora positivament el nou “tarannà” de la DGT arran del canvi que s’ha produït en la direcció. Faja està satisfeta perquè s’ha complert el primer punt de l’acord al qual van arribar amb el govern (cobrar els diners com a productivitat), i es mostra esperançada per poder tancar aquesta qüestió el 2019.

Un conflicte que va començar fa una dècada

El pagament d’aquest complement salarial arriba després que a principis de desembre els examinadors de trànsit tornessin a convocar mobilitzacions i anunciessin nou jornades de vaga més per reclamar el pagament d’aquests diners. D’aquestes nou jornades de vaga, però, només se’n va arribar a fer una perquè finalment les parts van arribar a un acord.

La reclamació d’aquest complement salarial ve de lluny. Segons els sindicats, es va pactar amb la DGT fa més de 10 anys. Vista la manca de resposta del govern, els examinadors de trànsit van començar a fer aturades. Les primeres van ser el juny del 2017 però, veient que la solució no arribava, el setembre de 2017 van decidir fer un pas més i van anunciar una vaga indefinida. Les protestes dels examinadors van fer que s’acumulessin molts exàmens de conduir i que moltes autoescoles se’n ressentissin econòmicament.