La tradicional Fira de Reis de Barcelona, situada a la Gran Via —entre els carrers de Muntaner i Rocafort—, incorporarà novetats importants en l’edició del Nadal 2018 – 2019. La principal serà la instal·lació d’una estació meteorològica, a la confluència de la Gran Via amb el carrer del Comte d’Urgell, que servirà als paradistes per controlar si el vent bufa amb virulència i tancar en cas de mal temps.

Aquesta mesura s’ha pres per intentar evitar les destrosses que l’any passat va ocasionar el vent sobre les casetes.

Fira de Reis estació meteorològica

La Fira de Reis 2018 està oberta des del dijous, 20 de desembre, i fins al 6 de gener del 2019, tot i que hi ha més fires a Barcelona. Enguany hi haurà 273 parades de diferents sectors com el de joguines, el de regals, el d’artesania i el de les xurreries.

Si el vent bufa a més de 80 km/h hauran de tancar

Els paradistes es podran descarregar una aplicació mòbil i podran conèixer en temps real la velocitat del vent. En cas que se superin els 80 km/h els comerciants hauran d’abaixar les persianes per evitar mals majors i garantir-ne la seguretat. Però aquesta no serà l’única mesura que s’hi incorporarà. L’Ajuntament ha anunciat que enguany s’exigeix als comerciants que acreditin que les estructures que han triat són prou fermes i sòlides.

Fira de Reis estructura

Se’ls demana que les parades tinguin les garanties suficients d’estabilitat per poder ocupar l’espai públic. Per això han de poder aguantar vents iguals o inferiors als 80 km/h. D’aquesta manera els paradistes hauran de presentar certificats o documents que acreditin aquestes característiques.

L’any passat es van malmetre més d’una desena de casetes

Aquestes mesures s’estrenaran per evitar que es repeteixi el mateix episodi que l’any passat. La ventada que va afectar la ciutat va fer volar pels aires diversos sostres i estructures de les parades de la Fira de Reis, i per precaució es va haver de tancar temporalment la fira durant unes hores. L’incident va afectar de ple 14 parades, que dies després van reobrir amb normalitat tot i lamentar pèrdues econòmiques.

Fira de Reis 2017 destrosses a les parades