Bombona butà

La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat a l’Ajuntament iniciar una campanya per erradicar la pràctica dels repartidors de bombones de gas butà de colpejar-les durant el repartiment a domicili. La síndica ha fet aquesta proposta arran d’una queixa d’un barceloní.

En la queixa, d’un veí del Poble-sec, s’exposa que fa anys que sent el soroll constant dels repartidors de bombones de butà durant cada dia de la setmana, fins i tot, afirma, els dies festius. El veí apunta que l’Ajuntament va indicar-li que havia de contactar amb el telèfon 092 per fer efectiva la queixa, però afegeix que “mai no venen perquè no és un assumpte prioritari”. El veí qualifica el soroll d'”insuportable”, sobretot, diu, per les persones que viuen en una planta baixa. 

La síndica demana “mesures contundents” per posar fi al soroll

Des de la Sindicatura de Greuges de Barcelona s’ha assegurat que no tenen constància que l’Ajuntament hagi iniciat “cap actuació per solucionar el problema”. La síndica també afegeix que no els consta que hi hagi “una actuació coordinada i convençuda per evitar les molèsties ocasionades quan colpegen el gas butà”, ni tampoc, afirmen, per “l’ús impropi del carrer per oferir i vendre una determinada mercaderia”. La síndica ja va denunciar males pràctiques sobre la venda de bombones de butà fa dos anys.

Després de fer-ne un seguiment a diversos barris de Barcelona, la síndica demana al consistori que adopti mesures contundents de correcció, del que considera un “atemptat contra el medi ambient” per preservar l’espai públic.