Els examinadors de trànsit han registrat tota la documentació necessària aquest dijous per convocar una vaga indefinida a totes les províncies a partir del 4 de setembre. Segons l’Associació d’Examinadors de Trànsit, la intenció és que sigui una vaga a jornada completa i tots els dies de la setmana.

L’associació lamenta que, després de diversos dies de vaga els mesos de juny i juliol, no s’hagi fet “ni una sola proposta” des de la Direcció General de Trànsit per tal de ser estudiada pels examinadors i poder desbloquejar la situació. L’associació, a més, insta el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè intervingui en el conflicte.

El col·lectiu afegeix que la direcció de la DGT ha desistit de les seves funcions i ha mostrat una actitud intransigent. Per això, demanen que es puguin posar sobre la taula les seves demandes, una millora de les condicions laborals i un increment del complement específic. Des de l’inici de la vaga, s’han suspès ja més de 80.000 proves pràctiques de conduir i el percentatge de seguiment de les aturades oscil·la entre el 70 i el 75 %.