Els examinadors de la DGT han fet vaga aquest dilluns. Han iniciat una convocatòria de 10 jornades d’aturades que també afecta als alumnes que fan les proves pràctiques de conduir a la ciutat. Aquest primer dia, s’hi han sumat un 90 % dels examinadors de trànsit a Barcelona, segons l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra). La vaga s’ha convocat a tot l’estat durant el mes de desembre, de dilluns a divendres, entre el dia 10 i el 21.

Dels 51 funcionaris que hi ha en actiu a Barcelona, 46 han fet vaga, segons Asextra. Els examinadors han fet una concentració a les 12 h davant de la Direcció Provincial de Trànsit, a la Campana. Una trentena de professionals han exigit el pagament del complement salarial de 250 euros al mes pactat a finals de 2017 amb el Govern espanyol. L’acord es va assolir després de cinc mesos de vaga indefinida. Els examinadors denuncien que 11 mesos després del pacte, l’increment no s’ha fet efectiu.

El complement, acordat amb tots els grups polítics excepte el Partit Popular, ja està inclòs pressupostos generals de l’Estat d’aquest any. El problema és que és incompatible amb la llei que regula l’augment salarial dels funcionaris, que limita l’increment a un 1,5 % anual.

Afectats gairebé 10.000 alumnes

Amb l’any a punt d’acabar-se, i encara sense haver cobrat, els examinadors de la DGT tenien por que el compromís adquirit amb els partits es perdés a l’hora de negociar el pressupost del 2019. Segons els treballadors, el pacte només queda consolidat un cop el complement salarial els figuri a les nòmines.

Segons els càlculs d’Asextra, en els 10 dies d’aturades es podrien deixar de fer 9.750 exàmens de conduir. Això, en cas que el seguiment de la vaga fos del 100 %, i tenint en compte que cada examinador fa, de mitjana, 13 proves pràctiques al dia, una xifra que pot variar en funció del tipus de carnet que sigui.

Un complement salarial de 250 €

Els examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) reclamen que s’executi el complement salarial de 250 € al mes, en 14 pagues, que es preveu en els pressupostos estatals d’aquest 2018. Aquest dilluns a la tarda hi ha reunió entre la DGT i els examinadors i, segons ha explicat a betevé Montse Casal, delegada d’Asextra a Barcelona, es podria tancar un acord.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Acaba la vaga d’examinadors amb un acord” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/desconvocada-vaga-examinadors-transit-desembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Divendres passat, en una primera reunió, es van acostar posicions i es va acordar que aquests 250 € es cobressin aquest 2018 com a productivitat i, a partir del 2019, ja figuressin com un complement a la nòmina. L’acord està únicament pendent dels vistiplau d’Hisenda i podria posar fi a la vaga dels treballadors.