Vaga examinadors

Acord entre la Direcció General de Trànsit (DGT), Hisenda i els examinadors de trànsit per desconvocar la vaga. L’Administració i els representants dels treballadors han trobat finalment una fórmula que els permeti cobrar els 250 € de complement salarial que reclamaven els examinadors. D’aquesta manera, s’evitaran nou jornades de vaga més que s’havien previst fins el 21 de desembre.

Després de les negociacions, s’ha acordat pagar als treballadors els 250 € mensuals que se’ls deu d’aquest 2018 abans que acabi desembre. Se’ls ingressarà com a plus de productivitat i no com a complement específic, que és el que reclamen des de fa temps.

Una clàusula als pressupostos de 2019 per desencallar el conflicte

Gràcies al pacte amb tots els partits polítics, excepte el PP, i després de cinc mesos de vaga, els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 reconeixien la demanda dels examinadors però generava una incompatibilitat legal. Aplicar el complement suposa incrementar el sou dels examinadors més d’un 1,5 % l’any, que és el límit que estableix la llei per als salaris públics.

Per resoldre-ho, la DGT proposa incloure una clàusula als pressupostos de 2019 amb què els examinadors quedarien exempts de la limitació salarial perquè, finalment, puguin rebre els 250 euros com a complement salarial.

Davant d’aquest primer pagament retroactiu i de la declaració d’intencions de la DGT, l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) ha desconvocat la vaga. L’associació calcula que, si s’haguessin tirat endavant els 10 dies d’aturada i el seguiment hagués estat del 100 %, s’haurien deixat de fer 9.750 exàmens pràctics de conduir. Un 90 % dels examinadors de trànsit que treballen a Barcelona s’han sumat a la primera jornada de protesta.