Els sindicats dels Mossos d’Esquadra han decidit tancar-se a la novena planta del Departament d’Interior després que s’hagin trencat les negociacions sobre el conflicte laboral. Aquest dimecres s’ha reunit el Consell de la Policia, que ha acabat sense cap avenç en les negociacions per l’equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat. Paral·lelament, uns 300 agents s’han manifestat al carrer per reclamar la solució immediata al conflicte. La protesta ha tallat durant una estona el carrer de la Diputació, el passeig de Sant Joan i la Gran Via i ha acabat a les portes del departament on alguns dels concentrats impedien, a última hora, la sortida dels membres d’Interior, inclós el conseller Miquel Buch.

Els sindicats esperaven poder continuar les negociacions -sobre l’equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat o el pagament de les hores extra- al Consell de la Policia, després que la setmana passada se superessin els esculls i s’encarrilessin les converses. Però segons han explicat a betevé fonts properes a les negociacions, “el Govern ha tornat a menystenir el cos de Mossos d’Esquadra” després que “en el consell de la Policia no s’hagi desbloquejat el conflicte col·lectiu”. Afirmen que tant els departaments “d’Interior, com el d’Economia i el de la Funció Pública no han aportat mesures concretes ni tampoc han donat resposta a les demandes” que han presentat els sindicats i la plataforma mosSOS.

Des de les 18 h, uns 300 agents del cos s’han manifestat, primer, a les portes d’Interior, i han tallat el carrer de la Diputació i el passeig de Sant Joan. Ja al vespre, la concentració s’ha dirigit fins a la plaça de Tetuan, moment en què s’ha interromput el trànsit per la Gran Via.

Interior diu que depèn d’Economia i de Funció Pública

La versió d’Interior sobre el fet que no s’hagi pogut concretar res més en les converses d’aquest dimecres és, segons ha avançat l’ACN, que sobre l’equiparació amb els Bombers “mancava resposta per part dels departaments que han de donar la llum verda” a l’operació.

Aquesta nova protesta es produeix amb el 21-D a la vista, després que els representants sindicals decidissin 24 hores abans aparcar les reivindicacions laborals per garantir “el sobresforç que calgui” de cares a la reunió del Consell de Ministres previst a la Llotja de Mar.