(ACN) Alguns col·lectius de mossos d’esquadra no identificats han fet una crida als seus companys a no anar a treballar el proper dimecres, 12 de desembre, quan hi ha convocada una vaga de funcionaris de la Generalitat. Els agents volen defensar els seus drets laborals però sobretot la seva “dignitat” com a policies, després de les crítiques per l’actuació a Girona i Terrassa dijous passat. Amb l’excusa d’un suposat “virus”, els agents podrien no anar a treballar ni agafar els telèfons, cosa que suposaria una vaga encoberta a la qual no tenen dret legalment.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga el 12 de desembre dels funcionaris: què reclamen?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/vaga-funcionaris-12-desembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, el col·lectiu assegura que el cos “viu un dels pitjors moments de la seva història” pel que fa al reconeixement de l’esforç que fan els agents en “condicions laborals molt precàries”. Aquest esforç “no s’ha vist recompensat” i en els últims deu anys els responsables polítics “no han aplicat cap millora en les condicions laborals” i tampoc s’han recuperat alguns dels drets laborals “robats” el 2012. A més, lamenten que Interior no sembla que tingui previst recuperar-los.

Lamenten l’actitud del govern amb els Mossos

Els mossos d’esquadra també lamenten el Govern hagi aportat 100 milions d’euros per al personal de l’ICS després de tres dies de vaga, i als Bombers també se’ls haurien millorat les condicions laborals.Per això, i aprofitant la vaga de dimecres vinent, el col·lectiu policial ironitza que tot i que ells no tenen dret a vaga, “les últimes onades de fred són molt perilloses per a la salut”. “El virus D-80 ataca amb virulència aquest any; la vacuna no ha estat proporcionada pels responsables de vetllar per la salut dels seus treballadors”, asseguren, i conclouen que per aquest motiu “és força probable que en aquesta data un gran nombre de mossos es vegin afectats”. Per tot plegat, el manifest convida els agents a fer “una campanya de prevenció sobre el virus” i acaba amb “el dia 12 tots a casa i no agafeu els telèfons, companys”.

En un missatge molt similar que corre entre els agents, i al qual també ha tingut accés l’ACN, es fa una alerta per una denominada grip blava. En el text es diu que “és hora de dir prou”, ja que “a la manca absoluta de negociació, ara cal afegir amenaces per fer la feina”. El missatge defensa l’actuació dels antiavalots a Girona i Terrassa dijous passat davant “l’actitud hostil i violenta dels manifestants”. Així, a més de lamentar els companys ferits, el missatge qualifica d'”inútils i ineptes” els polítics que diuen que cal “depurar” el cos per una actuació “impecable”. “Atien el poble i ens fan responsables de la violència d’aquells a qui no s’atreveixen a condemnar. Vergonya!”, continua el text.

Els agents avisen que tot i no tenir el dret a vaga reconegut, el dia 12 també en faran, reivindicant els seus drets i la seva “dignitat”. “El senyor Torra i el senyor Buch podran gaudir el dia 12 d’una jornada de reflexió sense Mossos i es veurà quin camí volen escollir amb nosaltres, si el respecte o la confrontació total”, asseguren.

Parlen de tampoc anar a treballar el 21 de desembre

A més, adverteixen que si no hi ha una “rectificació immediata”, el divendres 21 de desembre, data prevista pel Consell de Ministres del govern espanyol a Barcelona i durant el qual s’han convocat manifestacions independentistes, els agents es tornaran a “quedar a casa” i permetran que els manifestants “entrin fins la cuina del Parlament”. “Veurem aleshores si volen Mossos o no”, conclouen.