El coordinador d’exàmens de la Prefectura de Barcelona i membre d’Asextra, Máximo González, ha explicat que no preveu que la UGT es desmarqui de la retirada de la convocatòria de vaga, que es feia cada setmana de dilluns a dimecres.

Les mobilitzacions dels examinadors, que es van iniciar al juny, han suposat la cancel·lació de milers d’exàmens del carnet de conduir i nombroses pèrdues a les autoescoles. El president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, ha assegurat que la vaga ha deixat el sector “tocat i enfonsat”, ja que ha obligat a tancar 10 autoescoles a Barcelona i molts professionals han hagut de reduir la jornada.

Precisament, des de l’associació Asextra afirmen que l’aturada s’ha d’interpretar també com un gest cap als ciutadans que s’han vist afectats per la convocatòria de vaga i a qui, assenyalen, no volen perjudicar.

En tot cas, tot i que donen un vot de confiança al Govern espanyol, la funció pública i la Direcció General de Trànsit (DGT) recorden que el conflicte no quedarà completament tancat fins que “el complement salarial estigui reflectit a les nòmines” i reclamen a la DGT que abandoni “l’actitud passiva” i doni resposta a la darrera proposta, d’ampli consens, presentada pel comitè.