[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: Desconvocada la vaga de funcionaris a Catalunya” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/desconvocada-vaga-12-desembre-acord-treball-sindicats/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els treballadors públics de la Generalitat aniran aquest dimecres a la vaga el 12 de desembre per protestar contra la proposta del govern català de tornar-los les pagues extres pendents en un període de vuit anys.

Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, han convocat l’aturada perquè consideren un “insult” la proposta i han exigit que, com a mínim, se’ls aboni el 10 % de la paga corresponent al 2013 abans que acabi l’any. Concretament, la Generalitat encara deu les pagues extres del 2013 i 2014 als més de 250.000 treballadors públics.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Com t’afectarà la vaga del 12 de desembre? Tots els serveis mínims” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/vaga-12-desembre-com-afectara-serveis-minims/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Amb voluntat d’arribar a un acord

Els representants sindicals van abandonar la mesa de negociació el 31 d’octubre, quan l’executiu els va proposar la recuperació progressiva dels diners en un termini de vuit anys. Tot i que consideren que és una falta de respecte als treballadors públics, els sindicats han manifestat la voluntat d’arribar a un acord i han anunciat que demanaran reunions amb el conseller d’Economia, Pere Aragonès, i el de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per exigir una nova proposta per part de la Generalitat.

Encara no s’ha arribat a cap acord, malgrat diverses reunions de mediació amb el departament de Treball. Aquest dimarts al matí es troben reunits per tal de poder desconvocar la vaga. La Generalitat ha posat damunt la taula una nova proposta per pagar el 25 % de la paga del 2013 durant el 2019. Els sindicats, però, en recelen i demanen al govern que exposi la proposa en el marc adequat, és a dir, a la Mesa General de la Funció Pública.