El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu una operació sortida pel pont de la Puríssima força complicada. El dispositiu especial a la xarxa viària es posarà en marxa aquest dimecres a la tarda i estarà vigent fins a la mitjanit de diumenge a dilluns.

178 morts a les carreteres catalanes

Segons el director del SCT, Juli Gendrau, aquest any s’han registrat fins a 178 morts a les carreteres catalanes i aquesta és una dada negativa. La darrera víctima ha estat un motorista que ha xocat aquest dimecres al matí amb un turisme, a la B-24 a Cervelló.

La xifra de persones mortes supera el total del 2017, 168. L’increment ha estat d’un 17,5 %. Gendrau ha destacat que bona part de les víctimes no eren joves. Un 55 % tenien entre 45 i 60 anys i 23 persones eren majors de 74 anys.

La previsió que ha fet Trànsit és que surtin de Barcelona i l’àrea metropolitana de Barcelona uns 470.000 vehicles. La principal sortida es produirà entre les 15 hores d’aquest dimecres i les 15 h d’aquest dijous, 6 de desembre. En canvi, pel que fa a la tornada s’ha previst que sigui diumenge, 9 de desembre, entre les 12 i les 0 hores.

Protestes que poden complicar el trànsit

El SCT ha alertat també que alguns viatgers es poden trobar amb el problema afegit de les protestes dels transportistes a la zona de Tarragona i Lleida aquest dimecres a la tarda, entre les 16 i les 19 hores. Els camioners faran marxes lentes per l’AP-7 i l’N-340 en contra de la prohibició de circular en certs trams de l’N-340 i l’N-240, fet que els obliga a desviar-se per les autopistes.

També s’ha demanat als conductors que siguin previsors a l’hora de travessar la frontera amb França per la Jonquera. Tot i l’anunci del primer ministre francès, Emmanuel Macron, de congelar el preu del combustible encara aquest dimecres al matí hi ha hagut un tall de trànsit de les Armilles Grogues a la localitat del Voló, a la Catalunya del Nord.

Durant els quatre dies de festa es desplegaran 1.620 agents i hi haurà 1.022 controls per vetllar per la seguretat. El SCT vol que s’evitin conductes de risc com són el consum de drogues i alcohol, i també les distraccions al volant, com ara l’ús del telèfon mòbil i l’excés de velocitat. Justament la darrera campanya de Trànsit posa el focus a evitar córrer més del compte.