El mercat de Nadal amb més tradició de l’Eixample s’instal·la un any més a la plaça de la Sagrada Família per posar a la venda els primers productes nadalencs. Avets, guarniments de Nadal, figures de pessebre i caganers de tota mena són alguns dels productes que ofereixen les més de cent parades que formen aquesta tradicional fira, que enguany celebra la 56a edició. Hi seran fins al 24 de desembre.

Tot i que des del seu naixement el 1962 la fira sempre ha estat relacionada amb la tradició nadalenca catalana, la seva ubicació, al costat del temple de Gaudí, ha fet que cada cop siguin més els turistes que decideixen passejar-s’hi. Visitants d’arreu del món s’uneixen als barcelonins més impacients per fer les primeres compres nadalenques, avançant-se així a l’obertura d’altres mercats com la Fira de Reis o la Fira de Santa Llúcia.

Caballé, Torra o els protagonistes de ‘La casa de papel’, nous caganers

Caganers de les figures de l’expresident Carles Puigdemont i el president Quim Torra

Més enllà de les figures clàssiques que s’hi poden trobar cada any, la fira sempre introdueix novetats en el món nadalenc, com és el cas de la caracterització dels caganers. D’aquesta manera la tradicional figura catalana adopta la fesomia de les personalitats més rellevants de l’actualitat. Montserrat Caballé, Quim Torra o els protagonistes de la sèrie ‘La casa de papel’ són algunes de les novetats que s’espera que tinguin més èxit, tal com van tenir els caganers de Donald Trump, Ada Colau o Carles Puigdemont en edicions anteriors.

Una fira plena d’activitats

La Fira de Sagrada Família ofereix també un seguit d’activitats per al públic familiar. Entre les més destacades hi ha un joc per trobar vuit caganers amagats a les parades, un taller de malabars o les actuacions dels pastorets i una xaranga. Els més petits podran fer cagar el tió o entregar la carta al Pare Noel.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Més activitats del Nadal 2018 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/nadal-2018-barcelona-activitats/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]