La crisi del coronavirus ha afectat tota la ciutat, també el comerç del barri de Sarrià. Dels 475 comerços que hi ha al barri, se n’han tancat 15, un 3 % del total. Tot i que el nombre de moment no és gaire elevat, els comerciants expliquen que tancar tant de temps els ha deixat en una situació delicada i per això demanen que ara més que mai, tal com impulsa una campanya de l’Ajuntament, els veïns facin la compra al barri.

Negociar el lloguer, clau per sostenir els negocis

“Una ajuda essencial ha vingut dels propietaris dels locals, que han condonat, reduït o ajornat els lloguers dels comerciants”, explica Jordi del Barrio, vicepresident de l’Eix Sarrià. “Els propietaris s’han portat molt bé i aquest esforç ha estat l’ajuda més directa i més ràpida que ha pogut tenir el comerç”, afegeix. Ara esperen augmentar les vendes amb les rebaixes.

Digitalitzar-se o tancar

Tot i això, el comerç de Sarrià no s’ha vist tan afectat com altres barris de la ciutat amb molta pressió turística, com és el cas del Gòtic o zones que ja patien per continuar aixecant la persiana, com la travessera de Dalt, a Gràcia.

Davant d’un futur incert i un possible nou confinament, donat que tots els comerços han patit les dificultats de la parada econòmica, s’han adonat que ara és moment de potenciar o instaurar la venda per internet. “Cal poder continuar venent amb les portes tancades, per això estem intentant obrir la venda en línia i també comunicar-nos amb els clients a través de les xarxes socials”, explica Belén Pagès, que té una botiga de roba al carrer Major de Sarrià. L’associació de comerciants Eix Sarrià està ajudant els seus socis a fer aquesta transformació digital.

Podeu consultar molts més continguts relacionats amb la recuperació econòmica al programa ‘Reset’, de betevé.