El responsable de la campanya d’estiu d’activitats de lleure per a la infància de la Fundació Pere Tarrés creu que els pròxims mesos seran decisius per a la viabilitat del projecte. Tot i les “pors que estem notant en les famílies” i el retard a l’hora de decidir “si hi participen o no”, Albert Riu confia que “els elements positius que propicien les activitats d’estiu” serveixin per “acabar de convèncer-les”.

L’inici de la pandèmia va coincidir amb el moment en què les escoles solen contractar les sortides de final de curs a cases de colònies. “Es va anar anul·lant tot en cascada”, explica Riu: “S’aturen els menjadors escolars, el monitoratge, les activitats extraescolars…”. Tot i així, es va veure la “necessitat” de seguir fent amb teletreball i a distància els serveis d’acompanyament i d’atenció a la infància que s’ofereixen als col·lectius més vulnerables.

Sobrecostos

Segons Albert Riu, un dels principals problemes de cara a les activitats que es faran aquest estiu són els “sobrecostos” que tindran les empreses i entitats: “No podem ocupar més del 50 % dels autobusos”, diu el responsable de Pere Tarrés, a més de “no poder optimitzar l’ús de les cases de colònies” perquè “el fet que hàgim de mantenir distàncies de seguretat fa que una casa que podia acollir 100 participants en el millor dels casos en pugui acollir 70 o 80“.