La crisi sanitària del coronavirus ha empitjorat els problemes del comerç de la travessera de Dalt, que ja havia patit una davallada de les vendes. Ara, fins a 13 establiments han tancat definitivament després del confinament mentre que d’altres han començat amb les liquidacions i no descarten també acabar abaixant la persiana.

Els establiments que ja han tancat són de tota mena: una perruqueria, una agència de viatges, una cadena de supermercats, un restaurant, una cadena de perfumeries, botigues de roba, de llaminadures o de records. Tot i que encara queden una seixantena de comerços en peu, molts són supermercats o botigues de records que sense turisme encara no han reobert.

“Ens veiem abocats a tancar”

La Virginia Espada, presidenta de l’Associació de Comerciants de la Travessera de Dalt, creu que si l’Ajuntament no actua aviat, no hi haurà res a fer amb els comerços de la zona: “Ja veníem molt, molt tocats i ara això ha estat desastrós per a molts de nosaltres. A la travessera hem perdut tot el teixit comercial, no tenim ni turisme ni gent del barri i evidentment ens veiem abocats a tancar”, afirma.

L’Associació de Comerciants de la Travessera de Dalt fa anys que reclama solucions a l’administració, però assegura que no arriben mai, ni tan sols amb la crisi actual pel coronavirus. Afegeixen que se senten abandonats. Denuncien que aquest eix s’ha convertit en una autovia que no és agradable perquè els veïns hi vagin a comprar.

Demanen un nou Pla d’usos

Les seves principals demandes són que es dinamitzi aquest eix comercial i que es faci un Pla d’usos propi que tingui en compte les característiques de la zona. El Pla d’usos vigent no permet obrir més locals de degustació i restauració, un tema que fa anys que discuteixen amb l’Ajuntament, ja que creuen que atreuria les compres.