El secretari general de l’esport, Gerard Figueras, ha presentat al sector esportiu el Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives que es desenvoluparà durant l’etapa de represa.

Gerard Figueras ha exposat l’actualització del pla

El document presentat per Figueras és l’actualització del Pla d’acció pel desconfinament elaborat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i que va aprovar el pla Procicat. Un pla que implica 18.000 entitats esportives de Catalunya i que incorpora un document annex per adaptar-ne el contingut a l’etapa de represa, en què s’afegeixen les mesures bàsiques de protecció i organització per prevenir el risc de transmissió de la covid-19.

Com se celebraran les competicions

El secretari ha exposat com es regularan durant l’etapa de represa les competicions i esdeveniments esportius, com les activitats de lleure per a menors i les assemblees i reunions de les entitats. També s’especifiquen quines mesures hauran d’adoptar les instal·lacions esportives, piscines i centres de tecnificació. Es podran fer activitats competitives sempre que es pugui garantir les mesures de seguretat, higiene i distanciament entre esportistes. Pel que fa a l’aforament de públic, quan sigui superior a 5.000 espectadors s’hauran de mantenir una distància de seguretat d’1,5 metres entre espectadors.