Les línies 1, 2, 3, 4 i 5 del metro disposaran a partir d’aquest juliol d’un nou sistema de regulació intel·ligent de la ventilació. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en marxa en aquestes línies una prova pilot que vol millorar la qualitat ambiental, la higiene i el confort tant del passatge com dels treballadors del suburbà. S’instal·larà un sistema (anomenat RESPIRA®) que maximitza l’entrada d’aire fresc de l’exterior i ajuda a regular la temperatura i la humitat a les estacions. Segons TMB, també reduirà el risc de proliferació de la covid-19.

Com funciona el sistema de ventilació intel·ligent?

Per aconseguir-ho, la plataforma d’intel·ligència artificial llegeix diverses variables en temps real, com ara la temperatura, la humitat o la qualitat de l’aire interior a les estacions. Amb aquestes dades, un algoritme té en compte la predicció meteorològica i del servei previst a aquella hora per fer una predicció de les condicions ambientals dins les estacions. Un cop encreuades totes les dades, el sistema aplica un mode de funcionament a cada ventilador per millorar la sensació tèrmica i optimitzar el consum energètic.

Treballs previs

Abans de la posada en funcionament d’aquest sistema intel·ligent, però, se n’estan fent les tasques prèvies. Cal, per exemple, instal·lar sensors de temperatura i humitat, o adaptar els programes de control i regulació d’un parc de ventilació que té 187 ventiladors d’estació i 142 ventiladors de túnel.

Tot plegat per a una prova pilot que serà seguida de prop per altres administracions com el Govern espanyol; el Ministeri de Ciència i Innovació estudia aquesta iniciativa com una solució extrapolable a altres grans infraestructures.