(ACN) El sector del comerç ha valorat molt positivament les mesures anunciades aquest divendres pel govern, amb un increment previst de l’aforament de les botigues d’un 30 % a un 50 % a partir del 24 de maig. Tot i això, Barcelona Comerç ha reclamat “accelerar” el retorn a la normalitat i reivindica ajudes directes per reforçar un sector molt afectat per la pandèmia i les restriccions.

Sembla que passar d’un 30 % a un 50 % de l’aforament no és una gran fita, però sí que ho és. Qualsevol petit avenç representa poder facturar més i això es tradueix en millors resultats
Miquel de Garro, director de PIMEComerç

PIMEComerç ha reivindicat la seguretat de les botigues i ha demanat ajudes directes per donar “múscul” a un sector “convalescent” des de fa més d’un any. En aquest sentit, De Garro s’ha dirigit específicament a la Generalitat, amb competències per ampliar el pressupost a sectors inicialment exclosos pel Govern espanyol.

30 % dels locals tancats

Actualment, un 30 % dels locals estan tancats a Catalunya, però la patronal no descarta més obertures a mesura que s’eliminin les restriccions. A la ciutat la pandèmia podria provocar la pèrdua de prop del 10 % dels 60.000 comerços, segons Barcelona Comerç.

La situació és especialment greu al centre, on hi ha hagut una davallada “fortíssima” de les vendes. Els eixos perifèrics, en canvi, han viscut la “tempesta perfecta”, segons el vicepresident de Barcelona Comerç. En aquestes zones, el teletreball, el confinament municipal i el tancament de les grans superfícies han impulsat el consum de proximitat.