El govern relaxa més mesures en sectors importants com el comercial i la cultura, després de la millora dels indicadors de la pandèmia. D’entrada, s’amplia del 30 al 50 % l’aforament als comerços, tant petits establiments com centres comercials. Pel que fa a les activitats culturals com el cinema, el teatre o els concerts s’amplia el públic del 50 % al 70 %. Podran tenir fins a 3.000 persones de públic a l’exterior i 1.000 si es fan en interior .

Uns canvis d’aforament que s’amplien també per als congressos i fires, en què es podrà tenir un màxim del 50 % d’assistents, i per fer-los no caldrà una autorització expressa del Procicat. Són els principals canvis aprovats aquest divendres pel Procicat, gairebé una setmana després de la fi de l’estat d’alarma i la flexibilització de les restriccions i mesures covid.

Es manté l’aforament als restaurants

El Procicat avança també l’horari d‘obertura de bars i restaurants fins a les 6 del matí, per servir esmorzars a primera hora, però manté l’hora de tancament en les 23 h . Tampoc s’han canviat els aforaments del 30 % a l’interior dels establiments i es manté la restricció de quatre comensals per taula, així com una separació de dos metres entre les taules.

En el cas de piscines i gimnasos, queda igual l’aforament és del 50 % per aquelles instal·lacions que acreditin suficient ventilació. Pel que fa als parcs d’atraccions i de fires reobren aquest cap de setmana amb el 30 % d’aforament. Dissabte, reprendrà l’activitat el Tibidabo.

Les trobades i reunions poden ser d’un màxim de sis persones, sense limitació per a les bombolles de convivència.