Butaques d'un teatre
Foto: Leo García Mendez

(ACN) Teatres i cinemes han rebut aquest divendres amb “entusiasme i eufòria” l’anunci de la Generalitat sobre la flexibilització de mesures a les activitats culturals. A partir de dilluns 24 de maig podran ampliar l’aforament al 70 % d’ocupació.

El sector comença a veure “el final del túnel”

La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA,) Isabel Vidal, ha assegurat a l’ACN que l’increment era una notícia “molt esperada” i ha apuntat que el sector comença a veure “el final del túnel”. Ara bé, recorda que el sector viu una situació “molt delicada” i, per tant, cal continuar treballant en mesures d’obertura “que s’ajustin a les necessitats de cada activitat cultural”.

Des del Gremi de Cinemes també en fan una valoració positiva, però miren cap al futur per “poder estar sense mascareta, com ho fan altres països que tenen nivells de vacunació més alts“. El president del Gremi, Emilio Tarrazón, celebra la decisió del Procicat, però afegeix que en alguna ocasió la música “s’ha sentit relegada”, empatitzant amb el sector de les sales de concert.

A diferència de teatres i cinemes, el sector de les sales de concerts no ha rebut la notícia amb bons ulls. L‘Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) adverteix que l’ampliació de l’aforament anunciada “no els serveix de res” si no ve acompanyada d’altres mesures com l’absència de distància social a les sales.