(ACN) Orange anuncia que acomiadarà 485 treballadors d’un dels grups que l’empresa de telecomunicacions gestiona a l’estat, segons UGT. La direcció ha comunicat als representants dels treballadors aquest divendres que inicia oficialment el procediment per presentar un expedient de regulació d’ocupació (ERO).

Les empreses vinculades a Orange donen feina al voltant de 7.000 empleats a Espanya, però la societat afectada pels acomiadaments és Orange Espagne, que té 3.200 treballadors. Per tant, les sortides s’eleven al 15 % de la plantilla. L’expedient pot afectar una vintena de ciutats on està implantada aquesta societat.

A Barcelona, la companyia té 235 empleats repartits als centres del carrer de Garcilaso, la Zona Franca i el polígon La Pedrosa.

‘reset’

L’ERO no afecta les botigues

Orange Espange és l’operadora que s’encarrega del disseny, desplegament i manteniment de la xarxa i del màrqueting i defunció dels productes. A més, també s’ocupen de controlar la xarxa de venda a particulars i la comercialització dels productes per empreses i per administracions. L’ERO no afecta les botigues que comercialitzen els productes.

Sense raons econòmiques

L’empresa de telecomunicacions ha explicat als treballadors que l’ERO es justifica per raons organitzatives, tècniques i productives i no econòmiques, derivades de la crisi de la covid-19. Tot i això, la companyia ha tingut mals resultats econòmics després de perdre un 7,4 % d’ingressos en el primer trimestre de l’any, fins als 1.188 milions d’euros.

Els treballadors d’Orange es van considerar treballadors essencials i no van deixar de fer feina en tota la pandèmia. La taula de negociació entre l’empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.