(ACN) Els comerços en carrers de vianants facturen un 30 % més respecte a la resta, segons la consultora immobiliària Laborde Marcet. L’aposta per eixos comercials de les grans ciutats sense vehicles afavoreix el consum a peu de carrer i, al mateix temps, revalora els preus dels locals fins a un 20 %, la qual cosa podria provocar renegociacions de les rendes entre propietaris i inquilins.

La consultora situa Barcelona a l’avantguarda d’aquest tipus d’actuacions urbanístiques, amb l’anunci de projectes per als carrers de Pelai, Consell de Cent, Rocafort, Girona i Comte Borrell, als quals se sumen les actuacions a la ronda de la Universitat i l’avinguda Diagonal per guanyar espai per al vianant i reduir-hi i el trànsit i la contaminació acústica.

“El model urbanístic de les ciutats del futur enfortirà de manera indirecta el mercat “retail”, ja que la compra en la botiga física i l’experiència del consumidor conviuran de manera sinèrgica amb l’ús cada dia més consolidat del comerç electrònic, ha assegurat la directora de Retail de Laborde Marcet, Ángela Sánchez.