Segons una enquesta, feta a 671 persones per la UGT i que s’ha fet pública aquest divendres, un 28,7 % de les persones LGTBI amaguen la seva orientació sexual en el lloc de feina. En la mateixa línia l’informe apunta que un 25 % del col·lectiu s’ha vist discriminat en l’àmbit laboral.

Segueixen les discriminacions

En l’enquesta del sindicat es recullen les principals situacions a les quals les persones LGTBI es veuen sotmeses en el seu dia a dia laboral. Per exemple, un 90 % dels assetjats pateix bromes, en un 19,4 % són insults, en el 8,1 % es produeix un assetjament laboral i en un 4,2 % es tracta d’un assetjament sexual o per raó de sexe.

No és un entorn còmode

L’estudi conclou que, avui en dia, l’àmbit laboral és el més hostil per fer visible l’orientació sexual, ja que pot comportar “perdre la feina, amics i perjudicar qualsevol tipus de promoció laboral encara que es tinguin més coneixements, més experiència o es tingui més capacitat o millor preparació per desenvolupar la feina”.

En aquest sentit, un 36,2 % de les persones LGTBI enquestades assegura que “no troben l’entorn laboral segur” per manifestar la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere. A més, un 39,9 % no explica i amaga anècdotes sobre les seves relacions afectives.

A més, l’informe destaca una dada força preocupant i és que, un 61,1 % admet que cap company de feina no s’ha decantat a favor seu en conèixer aquests fets.

No només en l’àmbit laboral

L’estudi també recull que un 15,4 % dels enquestats oculten la seva orientació en l’àmbit familiar i un 11,7 % en l’àmbit social. A més, el 6,9 % asseguren que els han rebutjat en una entrevista de feina per la seva orientació sexual i el 5,9 % per la seva identitat de gènere.

No es denuncia prou

Els responsable de polítiques LGTBI del sindicat, Santos Félix, recull també que molt poques persones acaben denunciant aquestes situacions discriminatòries i que només en el 3,7 % dels casos s’interposa la denúncia pertinent.

En la mateixa línia, la UGT reclama més implicació per part d‘Inspecció de Treball, que hauria d’extremar el control d’aquestes possibles situacions de discriminació a la feina.