Arreu de Barcelona, aquest dimecres al matí, els restauradors han obert amb neguit i pendents de les darreres notícies. Fins aquest migdia no s’ha fet pública la mesura del tancament durant 15 dies de bars i restaurants per frenar la segona onada de contagis de coronavirus, però el temor de la clausura del sector ja corria.

“Primer, ajudes; després, tancament”

Al Bar Calders, al carrer del Parlament, dimecres és el dia de les comandes, però avui han decidit fer marxa enrere amb la comanda del fresc i congelar el que ja tenien. Els han anat arribant les informacions filtrades i, finalment, s’ha confirmat la notícia. “Això ens afecta a nosaltres, als treballadors, als nostres proveïdors, a tothom”, lamenta el propietari de l’establiment, Marc Lamarca. “El normal seria que l’anunci sigui primer de les ajudes i després el tancament, no un tancament de per si sense ajuts”, afegeix.

Des de la Sucursal Aceitera, restaurant al carrer del Comte Borrell, asseguren que la mesura és “incongruent” i “una barbaritat”. Marc Guanyavents, el propietari, creu fermament que bars i restaurants no són focus de contagi i que aquest sector és “qui millor compleix amb les mesures de seguretat”. Les noves restriccions han agafat a aquest restaurant a punt d’ampliar el local.

Els comerços de barri proveïdors, també afectats

Els comerços de barri que proveeixen els restaurants i bars també rebran el cop del tancament decretat. La fruiteria de Sant Antoni, que abasteix nombrosos establiments, ha rebut aquest dimecres la meitat de les comandes d’un dia normal. El propietari, en Toni, explica que “ahir a la tarda ja m’estaven dient: vigila que segurament ens tanquen, i ja per por, molts no han demanat gènere. I jo ara què faig amb les neveres plenes?”. Una de les sortides serà vendre els aliments acumulat a meitat de preu amb les pèrdues que això representa.