comerç

Barcelona Comerç ha volgut fer públic el seu desacord amb les darreres mesures anunciades pel govern de la Generalitat per combatre la propagació del coronavirus. En concret, aquelles que limiten l’aforament al 30% dels comerços i el tancament de bars i restaurants. 

Segons explica en un comunicat, considera inadequades les noves restriccions per la manca d’evidència de la seva efectivitat i el greu impacte que tindran a les empreses del sector. L’entitat, que aplega 24 eixos comercials a Barcelona, assegura que els comerços i la restauració han adoptat, des del primer moment, totes les mesures dictades, fins i tot el tancament d’establiments durant prop de dos mesos”.

Barcelona Comerç diu també que limitar l’aforament a un 30% és una mesura que pot significar un greuge molt important per a aquells petits comerços de proximitat perquè “els metres quadrats de molts locals reduiran a poc més d’un o dos els clients a cada establiment”.

En aquest sentit, l’entitat també diu que no s’entenen aquestes noves limitacions quan “les cues a les portes de les botigues demostren que s’estan aplicant totes les mesures de distanciament a l’interior dels comerços, on, a més, també s’han instal·lat pantalles protectores, l’ús de mascaretes és obligatori, es desinfecta de forma continuada i el gel hidroalcohòlic està a disposició dels clients”.

La importància dels restauradors

Barcelona Comerç no veu amb bons ulls el tancament de la restauració i apunta que en la darrera enquesta d’activitat del setembre “aquest sector ja era el que comptabilitzava més tancaments dins dels eixos comercials de proximitat de Barcelona”.

L’entitat creu que la restauració contribueix a dinamitzar l’activitat comercial tal com es va demostrar amb l’increment de públic i activitat quan es van tornar a obrir bars i restaurants després del confinament. 

Falta d’anticipació

El president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha dit que “no pot ser que després de set mesos la gran solució per aturar la pandèmia sigui tancar bars i restaurants i limitar l’aforament als comerços”. Segons Vendrell, ha fallat l’anticipació i aquestes noves mesures obligaran a abaixar de forma definitiva la persiana de molts establiments.