Els que passegin pel vestíbul principal de l’estació de metro del Guinardó – Hospital de Sant Pau (Línia 4) veuran una de les parets plenes de color. Es tracta del mural ‘Els colors de l’agraïment’, obra de l’artista Philip Stanton. La creació és un homenatge al personal sanitari, el puntal davant la crisi sanitària causada pel coronavirus. De fet, no és la primera obra erigida en agraïment a aquest col·lectiu. Al vestíbul de l’Hospital Clínic s’hi va instal·lar una escultura per donar gràcies a la feina del personal dels hospitals i centres d’atenció primària.

El mural és una intervenció artística de gran format, ocupa un espai de gairebé 40 metres quadrats: dos metres d’alçària per 18 i mig de llarg. Ha estat fruit de la col·laboració entre l’autor i els alumnes del Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (EINA), adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’obra es va pintar durant els mesos de juny i juliol, sota l’atenta mirada dels passatgers.

Colors vius per a l’alegria i l’esperança

La composició està feta en dos plans: un, amb paisatges de Catalunya de fons; en primer pla, diverses bombolles mostren hospitals barcelonins. Els colors utilitzats són vius i generen un fort impacte visual. “No volia fer imatges de metges i infermers sinó que volia una obra més subtil, realment transmet esperança, alegria, superació, valentia“, explica l’artista visual Philip Stanton. A més, la ubicació no podia ser més adient: es troba al vestíbul de l’estació de metro situada al costat de l’Hospital de Sant Pau. “Moltes de les persones que passen per aquí i veuen el mural van a l’hospital, hi treballen o en són pacients”, afegeix l’autor.

Concurs pel títol

El nom de l’obra no ha estat designat per l’artista sinó que ha estat triat a través d’un concurs que s’ha fet per les xarxes socials. D’entre les 346 propostes que es van presentar, la guanyadora ha estat ‘Els colors de l’agraïment’, de Maribel Sáez. L’autor visual i la creadora del nom s’han pogut conèixer aquest dimecres durant la presentació oficial.