maletes a les portes d'hotels turisme

La Cambra de Comerç de Barcelona celebra que s’hagi aconseguit estabilitzar els brots de coronavirus a Catalunya però, lamenta que “les mesures de control hagin arribat tard”. En un comunicat, afirmen que aquest és el motiu pel qual el sector turístic s’ha vist greument perjudicat.

Creuen que “la falta de previsió en el control dels contagis” ha generat “desconfiança” en els principals emissors de turistes com per exemple França, ja que va recomanar als seus ciutadans no viatjar a Catalunya. Expliquen que això ha estat “un cop molt dur” per al sector turístic català que començava tímidament a recuperar-se després del confinament. La ciutat de Barcelona, afirmen, conjuntament amb París, liderava la recuperació de les reserves internacionals fins fa poques setmanes.

Asseguren que “l’enfonsament d’aquest sector pot tenir conseqüències devastadores per l’economia catalana” perquè aporta el 12 % del PIB de manera directa i el 14 % de l’ocupació directa. Indirectament, el pes d’aquesta activitat en l’ocupació pot arribar al 25 %.