Un 3 % dels veïns de Torre Baró que aquest dissabte es van fer el tests PCR massius han donat positiu de covid-19. Segons dades provisionals de Salut, es tracta d’unes 15 persones asimptomàtiques que van anar al Casal de Barri a fer-se les proves voluntàriament. Tan bon punt s’han conegut els resultats, s’ha començat a trucar les persones que han donat positiu per activar el rastreig de contactes. A més, s’ha informat als afectats que hauran de fer quarantena durant dues setmanes.

En les dues jornades de proves PCR massives a Torre Baró s’han fet un total de 836 testos —485 dissabte i 351 diumenge— al voltant de la xifra prevista pel Departament de Salut, que eren 800. El test és voluntari, gratuït i s’ha ofert a tot el veïnat. Tot i que no hi ha cap limitació per edat, s’ha adreçat preferiblement a les persones menors de 40 anys, que no tinguin cap símptoma de coronavirus. L’objectiu és detectar els casos asimptomàtics per prevenir el contagi comunitari.

test-cribratge-massiu-torre-baró

La primera jornada supera les expectatives

La primera jornada de cribratges massius que es va fer dissabte al barri de Torre Baró va superar les expectatives de Salut. La previsió era de fer 400 tests i se’n van fer 485. El degoteig de veïns que es van acostar al Casal del Barri va ser constant durant, pràcticament, tot el dia. Al matí s’hi van formar cues i a la tarda l’afluència va ser més minsa tot i que constant. “Estem molt contents amb el primer dia, tant per la quantitat com per la qualitat. Els veïns que han vingut a fer la prova han estat contents”, ha explicat Iris Alarcón, metgessa de família del SAP Muntanya. Precisament, des dels centres d’atenció primària del barri volen destacar la importància de poder arribar al nombre més gran de veïns “Fer la PCR és molt important per al veïnat”, ha afegit.

La tria de Torre Baró no ha estat a l’atzar. S’ha detectat que la incidència de covid-19 triplica la mitjana de la resta de barris de Barcelona. Per aquest motiu, Salut considera que és molt important poder frenar el contagi comunitari.

Els resultats en 24 hores

El personal sanitari que està coordinant i participant en aquest cribratge massiu, trucarà personalment a aquelles persones que obtinguin un resultat positiu. L’objectiu és poder iniciar el rastreig de contactes per aturar, com més aviat millor, una possible contagi comunitari. A totes aquelles persones amb resultat negatiu, se’ls comunicarà el resultat mitjançant un missatge al mòbil.