Molt abans de la pandèmia, l‘Associació Comunitària Filipina, EAMISS, ja realitzava tasques socials dirigides a les famílies filipines que viuen a Barcelona. Però durant el confinament i, sobretot, en el pic de la pandèmia, s’han vist sobrepassats. Des que va començar la crisi del coronavirus, l’entitat ha repartit més de quatre tones de menjar a les famílies que més ho necessiten.

Més donacions d’aliments i productes per a nadons

El Banc dels Aliments i Mercabarna són les principals fonts d’aliments, però no és suficient. És per això que reben el suport d’altres entitats com la Fundació Índia, Indali, que els ajuda a l’hora d’abastir les famílies. La presidenta de l’entitat, Jossie Rocafort, explica que durant el confinament han fet una selecció d’aquelles famílies que creuen que més necessiten els aliments. A banda de menjar, també ofereixen productes per als nadons com bolquers o llet materna, que els subministra l’entitat veïnal Tot Raval.

La pandèmia ha fet que moltes famílies demanin menjar per primera vegada, com és el cas de la comunitat filipina. A més, la majoria treballen en sectors com el de la restauració, un dels més castigats per la pandèmia.

Suport del “Projecte Alimenta”

Des de l’entitat esperen refer-se amb l’ajuda de l’Ajuntament a través del “Projecte Alimenta”, un pla que preveu donar suport a les comunitats, oferint-los àpats o aliments puntuals.