Les reaccions dels sectors implicats en les noves mesures que han acordat el govern de l’estat i les comunitats autònomes no s’han fet esperar. El Gremi de Restauració considera que la prohibició de fumar a l’aire lliure és una decisió sense base científica i auguren el mateix recorregut que va tenir el decret de la Generalitat sobre la limitació dels horaris, és a dir, que sigui tombat per la justícia. Pel que fa al sector de l’oci nocturn creuen que se’ls criminalitza i recorreran la mesura.

Tant bon punt el diari oficial de la Generalitat publiqui la normativa, abans d’encendre una cigarreta caldrà veure si es respecta la distància de dos metres amb altres persones. Si no és així, estarà prohibit fumar. “ja era hora, hi ha gent que no para de fumar per tal de no posar-se la mascareta”, comenta una ciutadana. Ara bé, els propietaris de bars i restaurants diuen que ells ja col·loquen les taules correctament però que no “poden anar mesurant contínuament ” si un client “mou la taula o la cadira”.

El Gremi de Restauració, tornarà a denunciar

La normativa acordada torna a limitar l’horari de tancament de bars i restaurants. El Gremi de Restauració considera que “no té cap base científica” i per això, diuen, la justícia va tombar el decret de la Generalitat d’ara fa unes setmanes. Per tant, afirmen que el recorregut d’aquestes limitacions “serà el mateix”.

L’oci nocturn se sent criminalitzat

La patronal dels locals d’oci nocturn i discoteques, Fecasarm, ja ha anunciat que recorrerà a aquesta decisió. Alerten que si no poden obrir, tancarà de forma permanent el 80% del sector. Creuen que se’ls està criminalitzant i que, si “no hi ha locals amb mesures de protecció oberts, la gent recorrerà a alternatives menys segures com els botellots”.