“Per les dones ha estat una experiència dura i ens ha posat al límit“. Així ha viscut el confinament Clara Forradellas, dissenyadora gràfica, mestre i mare d’un nen. Creu que aquests mesos han estat “una sobrecàrrega” per les dones que, com ella, han hagut de compaginar el teletreball a casa amb les feines domèstiques i la cura dels fills.

Forradellas explica que, “durant el confinament, la casa era escola, feina, logística familiar i molta paciència”. Segons relata, havia de “fer els deures amb el nen, recollir la casa, la cuina, la rentadora“, alhora que havia de trobar temps per fer la seva feina com a dissenyadora.

Canvi de vida

Una rutina que no té res a veure amb la del mes de gener, quan diu que tenia “una vida bastant equilibrada“. Forradellas assegura que, abans de la pandèmia del coronavirus, “treballava de docent en una escola d’arts gràfiques” i ho compaginava amb “feines de disseny gràfic” que li encarregaven altres clients, a banda d’anar a buscar el seu fill a l’escola i la logística familiar.

Quan va arribar el confinament i van tancar les escoles, “no m’ho podia creure”, diu, perquè la feina de docent suposava un 70 % dels seus ingressos mensuals. De cara al futur, però, es mostra “optimista“, tot i que creu que caldrà tenir “molta paciència, constància i persistència” per poder tirar endavant.