En ple debat sobre com recuperar l’activitat dels creuers a la ciutat, tant el Port de Barcelona com l’Ajuntament defensen la importància d’aquest sector per a la ciutat. El consistori ha confirmat que es vol reactivar l’activitat la segona quinzena de juny i demana accelerar els protocols sanitaris per fer-ho possible. Les navilieres ja han assegurat que ho tenen tot preparat per tornar a treballar i ja venen bitllets, mentre esperen l’autorització.

Protocols de desescalada econòmica

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que cal “reactivar de forma immediata” l’economia de la ciutat. També ha refermat la crida que fa l’Ajuntament perquè “s’intensifiquin els protocols de desescalada econòmica”.

Per impulsar aquesta reactivació, l’Ajuntament i el Port han signat recentment un acord per impulsar l’economia blava a la ciutat i convertir-la en un referent. Aquesta proposta engloba l’activitat econòmica relacionada amb el mar (logística, pesca, nàutica, construcció i reparació de vaixells) i també la formació i la ciència i tecnologia vinculades al mar i als oceans. Sempre, amb la sostenibilitat com a eix central.

Una experiència menys invasiva

En la seva defensa sobre el sector dels creuers, el Port ha insistit que es tracta de turisme de qualitat i que “no contaminen tant com es pensa”. En aquest sentit, apunta que es treballa per minimitzar l’impacte de les visites dels creueristes a Barcelona: “Tenim una oportunitat de fer-ho millor. Mirarem que l’experiència del creuerista sigui menys invasiva, que puguem distribuir millor les visites”, ha assegurat Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona.